Author |
Message
|
bruce2359 |
Posted: Fri Jun 19, 2020 5:59 am Post subject: |
|
|
Poobah
Joined: 05 Jan 2008 Posts: 9442 Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.
|
In a couple of places, you indicated that you are testing by MQPUTting message to, and MQGETting messages from the SYSTEM.CLUSTER.TRANSMIT.QUEUE.
It is highly unusual for any application to explicitly MQOPEN a transmit queue. If MQOPENed for output, the MQPUTting application would be responsible for creating an XQH (Transmission Queue Header) to provide routing information for the receiver-side message channel agent.
If, for example, you
Code: |
amqsput SYSTEM.CLUSTER.TRANSMIT.QUEUE <qmgrname> |
that would explain why messages ended up in the receiver-side DLQ - no XQH was present.
I may have misunderstood what you meant. Please clarify. _________________ I like deadlines. I like to wave as they pass by.
ב''ה
Lex Orandi, Lex Credendi, Lex Vivendi. As we Worship, So we Believe, So we Live. |
|
Back to top |
|
|
bruce2359 |
Posted: Fri Jun 19, 2020 11:45 am Post subject: |
|
|
Poobah
Joined: 05 Jan 2008 Posts: 9442 Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.
|
|
Back to top |
|
|
yanaK |
Posted: Sun Jun 21, 2020 10:12 pm Post subject: |
|
|
Acolyte
Joined: 28 May 2020 Posts: 69
|
Thanks all.
@bruce2359 I tried to put it in another queue too.
So I setup a debugger on the OS (where MQ is) and found the code is complaining about MQ_USE_MQCSP_AUTHENTICATION being null. (which likely means the call is not even reaching MQ)
I read about it but am not sure what to set it for 7.1.
Please help. |
|
Back to top |
|
|
bruce2359 |
Posted: Mon Jun 22, 2020 3:17 am Post subject: |
|
|
Poobah
Joined: 05 Jan 2008 Posts: 9442 Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.
|
yanaK wrote: |
@bruce2359 I tried to put it in another queue too. |
I don't understand what you mean by this. _________________ I like deadlines. I like to wave as they pass by.
ב''ה
Lex Orandi, Lex Credendi, Lex Vivendi. As we Worship, So we Believe, So we Live. |
|
Back to top |
|
|
hughson |
Posted: Mon Jun 22, 2020 4:26 am Post subject: |
|
|
Padawan
Joined: 09 May 2013 Posts: 1948 Location: Bay of Plenty, New Zealand
|
yanaK wrote: |
So I setup a debugger on the OS (where MQ is) and found the code is complaining about MQ_USE_MQCSP_AUTHENTICATION being null. (which likely means the call is not even reaching MQ) |
So that's a JMeter thing (most recent update in GitHub Proejct it would appear).
Code: |
* **mq_use_mqcsp_authentication**: The connection authentication used. Set false for Compatibility mode, or true for MQCSP authentication. |
If you're not passing in a user ID and password, then it doesn't matter one jot. MQ V7.1 does support MQCSP but ignores it unless you have an exit to do something with it. SO still doesn't matter if you are passing in a user ID and password.
Suggest you set it to false to get round the null complaint.
Cheers,
Morag _________________ Morag Hughson @MoragHughson
IBM MQ Technical Education Specialist
Get your IBM MQ training here!
MQGem Software |
|
Back to top |
|
|
bruce2359 |
Posted: Mon Jun 22, 2020 12:24 pm Post subject: |
|
|
Poobah
Joined: 05 Jan 2008 Posts: 9442 Location: US: west coast, almost. Otherwise, enroute.
|
Please display the Dead Letter Header. This will help determine the underlying cause of your grief. _________________ I like deadlines. I like to wave as they pass by.
ב''ה
Lex Orandi, Lex Credendi, Lex Vivendi. As we Worship, So we Believe, So we Live. |
|
Back to top |
|
|
yanaK |
Posted: Mon Jun 22, 2020 10:47 pm Post subject: |
|
|
Acolyte
Joined: 28 May 2020 Posts: 69
|
Setting mq_use_mqcsp_authentication to false worked!
Thank you so much!
Still a couple of questions remain in my mind -
1. Why is MQ treating connection from my mac as psqr while from local OS as something else?
2. Why mq_use_mqcsp_authentication = false worked? |
|
Back to top |
|
|
hughson |
Posted: Tue Jun 23, 2020 3:42 pm Post subject: |
|
|
Padawan
Joined: 09 May 2013 Posts: 1948 Location: Bay of Plenty, New Zealand
|
yanaK wrote: |
1. Why is MQ treating connection from my mac as psqr while from local OS as something else? |
There will be different assignments of identity going on depending on which machine you are coming from. It sounds like JMeter is Java, so the identity picked up to use as the client machine could be affected by setting a user id (that's something that mq_use_mqcsp_authentication = false also allows), or you could simply have different settings. You haven't showed us all the user id settings in both setups so hard to say for sure.
yanaK wrote: |
2. Why mq_use_mqcsp_authentication = false worked? |
Sounds like JMeter wasn't even trying the connection when you had a null value in there.
Cheers,
Morag _________________ Morag Hughson @MoragHughson
IBM MQ Technical Education Specialist
Get your IBM MQ training here!
MQGem Software |
|
Back to top |
|
|
yanaK |
Posted: Tue Jun 23, 2020 4:59 pm Post subject: |
|
|
Acolyte
Joined: 28 May 2020 Posts: 69
|
Code: |
all the user id settings in both setups |
You mean the output of ENTAUTH command for myuser id on the QMgr and the Q (vs psqr)?
Code: |
Sounds like JMeter wasn't even trying the connection when you had a null value in there. |
It didn't need that from my local mac |
|
Back to top |
|
|
hughson |
Posted: Tue Jun 23, 2020 5:45 pm Post subject: |
|
|
Padawan
Joined: 09 May 2013 Posts: 1948 Location: Bay of Plenty, New Zealand
|
yanaK wrote: |
Code: |
all the user id settings in both setups |
You mean the output of ENTAUTH command for myuser id on the QMgr and the Q (vs psqr)? |
no, I mean how your user ID gets chosen. Which user you're running it under, whether you set a user in the program, if you have CHLAUTH rules, etc, etc
yanaK wrote: |
Code: |
Sounds like JMeter wasn't even trying the connection when you had a null value in there. |
It didn't need that from my local mac |
Are you using the same version of JMeter? It was the most recent update to the MQMeter plugin.
Cheers,
Morag _________________ Morag Hughson @MoragHughson
IBM MQ Technical Education Specialist
Get your IBM MQ training here!
MQGem Software |
|
Back to top |
|
|
Christian05 |
Posted: Sat Jun 27, 2020 2:36 pm Post subject: |
|
|
Newbie
Joined: 27 Jun 2020 Posts: 1
|
bruce2359 wrote: |
yanaK wrote: |
@bruce2359 I tried to put it in another queue too. |
I don't understand what you mean by this. |
I also really don't understand what he means |
|
Back to top |
|
|
|